Anglia jest bardzo dobrym punktem zaczepienia w kulinarnej podróży każdego z nas. Każdy, kto tylko w jakimś stopniu interesuje się kuchnia europejską w swojej podróży nie powinien ominąć tego kraju. Co prawda kuchnia angielska jest zdecydowanie mniej charakterystyczna niż Francja, Polska, Włochy czy Grecja, to i tak można wyróżnić w niej odpowiednie przepisy, które serwowane są tu na co dzień. Na pewno takim typowym specyficznym posiłkiem stosowanym w porze lunchu w Anglii jest potrawa fish & chips, czyli ryba z frytkami. Taką potrawę jada się niemal codziennie. Jest to na pewno kuchnia, która nie może pochwalić się jakimiś bardzo obfitymi w guście smaku potrawami, ale na pewno ma swoich ulubieńców. Mówi się także o tym, że to właśnie Anglia wypromowała i szczyci się doskonała potrawą, jaką jest jagnięcina w sosie miętowym. Angielski specyfik nie ogranicza się do wielkiej księgi przepisów. Anglicy raczej korzystają z barów szybkiej obsługi, prawie każdy zamawia tam codziennie jedzenie.

http://www.nieoficjalnie.pl/