Japońska kuchnia orientalna

W życiu każdego Polaka czy też Polki przychodzi taki czas, kiedy gotowanie jest czynnością niezwykle wyjątkową i czymś, co sprawia im niezwykle wiele radości. Wszystko spowodowane jest świętami Bożego Narodzenia i potrawami wigilijnymi, które chętnie goszczą na polskich stołach. W tym okresie nie gotuje się nic zwyczajnego. Na świąteczny czas, stół zapełnia się potrawami, które przygotowywane są specjalnie na wigilijną wieczerzę. Jakie potrawy najchętniej zjadają Polacy podczas świąt Bożego Narodzenia? Z pewnością, jedne z czołowych miejsc należy przyznać smażonemu karpiowi. Z pozoru wydaje się to zwykłą rybą, która przyrządzana jest, jak każda inna. Jednak, w dzień 24 grudnia smakuje on w sposób wyjątkowy. Wraz z gotowanymi ziemniakami i kapustą z grzybami jest obiektem zachwytów i częstych dokładek. Z niezwykle popularnych wigilijnych dań należy wymienić jeszcze takie specjały, jak na przykład makówki, Moczkę, kutię czy jedyny w swoim rodzaju barszcz z uszkami. Okres ten jest niezwykle bogaty w smakołyki.

http://www.amer-tour.pl/