Każdy doskonale zna smak wspaniałego kotleta schabowego. Można oczywiście podawać go na wiele sposobów. Uznano, że najbardziej polska odmiana kotleta schabowego, jest tak, którą podaje się z kapustą, w formie obtoczonego w bułce tartej, rozbitego kawałka schabu. Niepowiedziane, że to jedyna forma, która Polakom smakuje. Lubimy eksperymentować z kotletem. Często dodajemy ser na wierz i np. ananasa- bardzo smaczne połączenie, które doskonale nadaje się na niedzielne obiadki w połączeniu z frytkami i apetyczną surówką. Bardzo często i na pewno chętnie, podajemy jeszcze mięso schabowe w cieście naleśnikowym. Wspaniale smakuje takie wydanie kotleta. Czasami do tego ciasta dorzucamy jeszcze pieczarki podsmażone z cebulką i wiórki potartego sera, aby kotlet był podawany na wzór omleta. Kotlet z pieczarkami i serem w środku, w panierce bułki tartej także wspaniale smakuje. Czasami jeszcze eksperymentujemy i dodajemy szynki i kawałeczek ogórka kiszonego, zwijamy w de Volaille, które zapiekamy z serem z wierzchu. Przypomina to troszkę zrazy, ale zupełnie inaczej smakuje.

http://www.rajnet.pl/